Despre videochat și cine sunt adevăratele femei puternice

❤️ Share on social media

De la ce a pornit acest articol

Ce mi-a declanșat dorința de a scrie după atâta timp a fost efectul unui articol pe care l-am citit de pe internet in grabă. Se referea la topul unor meserii în funcție de salariu.

La inceput este scris un top comun pentru femei și bărbați, cu meserii la care este necesar să ai studii superioare. Iar spre final apare un top 3 meserii atât pentru femei cât și pentru bărbați, clasat pe categorii diferite. La categoria femei se afla în top si videochat. Acest lucru m-a stârnit foarte tare. Nu înteleg de ce aceasta ar fi o meserie recomandată femeilor.  

Poate ar trebui să nu mă mai agit așa de mult privind acest aspect și să văd totul dintr-o perspectiva mai relaxată asemenea celorlalți români care o văd ca fiind ceva actual și perfect în regulă.

Acesta este site-ul de pe care am citit articolul: https://edukiwi.ro/meserii-de-viitor-bine-platite/

Iar aici este un screenshot de pe telefon cu topul respectiv:

           

De ce videochat? Femeile pot fi doctori, ingineri, arhitecți, IT-sti, jurnaliști, oameni de știință, profesori, balerine, psihologi, designeri etc.

Chiar și fără studii superioare, se pot descurca mai bine decât ca model de videochat.

Despre videochat

Am mai citit apoi și alte articole, în speranța că poate nu este ceea ce am eu în minte și am o părere deformată despre acest subiect.

Cel mai neinspirat loc de unde poți afla informații despre videochat sunt primle link-uri care apar pe google, chiar și după reclame. Am dat de pagina unui Studio, unde nu afli nimic clar ci doar că ei sunt profesioniști iar tu o să fii plină de bani.

Într-un articol de pe România Liberă am găsit un articol cu acest titlu: Videochat-ul explicat pe bune și fără perdea! Află tot ce trebuie să știi despre domeniu”.

Acesta este un articol reclamă la un anume studio. Ceea ce o să citez mai jos este, cred, un mod de a agăța posibilele modele și nu un conținut care să se potrivească titlului: (ca orice articol de altfel in vremurile actuale)

Ar trebui să zică un lucru simplu: FELICITĂRI că te-ai pus pe picioare, că ești o femeie INDEPENDENTĂ și că lucrezi într-un domeniu care iți oferă un nivel de trai la care alții visează. De ce ar trebui să zică neapărat ceva rău? Preferi să lucrezi într-o companie pe salariul minim, să trebuiască lună de lună să te împrumuți la ai tăi pentru a-ți putea plăti facturile? Eventual să lucrezi într-o echipă în care va trebui să suporți avansurile șefului și colegilor, eventualele mici „atingeri nevinovate” pe holuri, în timp ce ai trecut pe lângă grupul colegilor tăi – masculi alfa. Să suporți toate acestea, alături de plafonare, de monotonia unui job zilnic și de programul infernal (dacă mai includem și orele state peste acesta) pentru un salariu minim… oare atunci ce ar zice cunoscuții tai? Te-ar felicita?

Cine ar fi într-adevar mândru de așa ceva? Despre oricâte așa zise beneficii se scrie, tot nimeni nu înghite gogoșile astea.

Este preferabil să fii o femeie independentă și să faci videochat? Sau să fii o femeie dependentă de famile sau iubit/soț? Eu aș prefera cu siguranță a doua variantă. Prima nu pare că e ce trebuie. Cum că ar trebui să iți aducă o mare bucurie și eliberare această independență.

Majoritatea locurilor de muncă sunt fără avansuri sau atingeri nevinovate din partea colegilor. Nu îmi dau seama la ce fel de loc de muncă se referă autorul articolului.

Iar despre salariu, aș prefera să am salariul minim și un trai modest, dar să nu îmi vând sufletul.  

Poate cunoscuții nu mă vor felicita și nu vor fi mândri de cariera mea, dar nu ar trebui să ne pese așa de mult de ce cred ceilalți, ci de ce este important pentru noi. Plus că și dacă ne luăm după acest principiu, cunoscuții nu vor fi mândri nici dacă ne apucăm de videochat.

Despre videochat și cine sunt adevăratele femei puternice

Banii nu sunt cei mai importanți

Cine l-a citit pe Kiyosaki știe ce zicea acesta în privința unui job: salariul contează cel mai puțin. Important este să înveți ceva de la acel loc de muncă și să progresezi. Alt sfat prețios este cel că timpul este resursa principală pentru care ar trebui să luptăm, nu banii. Timpul nostru pe Pământ este limitat și ar trebui să ne bucurăm de el pe cât posibil.

Dacă ai pune o persoană oarecare să aleagă între 3 milioane de euro cash imediat sau să dea timpul cu 10 ani înapoi, este posbil să aleagă banii și să rămână cel din prezent. Mentalitatea unui om bogat este total diferită, iar alegerea este pentru acesta, evidentă. Va alege să aibă cât mai mult timp de trăit și să rămâna fară bani, căci viața însăși este cea mai prețioasă, nu bunurile pe care le deținem sau un stil de viață luxos.

Cât despre femeile independente și puternice, sunt acelea care sunt mame singure și lucrează pe un salariu minim. Sunt acele femei care sunt cu adevărat bogate căci au niște standarde ridicate, au valori morale, se prețuiesc pe ele și familia si luptă până la capat. Ele nu au nevoie sa ascundă nimic față de ceilalți și știu ca tot ce fac este moral și corect. Sunt femei a căror viață este grea dar ele pot să o trăiască cu demnitate. Sunt acele femei în fața cărora nu pot decât să mă înclin.

Consider că ceea ce ne face oameni sunt tocmai anumite valori și principii după care ne ghidăm viața. România este o țara creștină unde credința în Dumnezeu este mereu la loc de cinste. Ar trebui să fim puternici și să luptăm în viață cu toate dificultățile care vin. Nu ar trebui să ne lăsăm prada ispitelor de acest tip. Dumnezeu ne este alături la fiecare pas.

Un ultim gând

Multe persoane privesc practicarea videochat-ului ca pe ceva normal, ceva adaptat la prezent. Nu îmi dau seama care ar fi perspectiva feministă în acest caz: femeile fac ce vor, fiind viața lor? Sau ar trebui să fie protejate de această formă mai ușoară de prostituție?

Eu aș merge pe a doua variantă.

Femeile pot face multe lucruri impresionante.

Pe vremea cand femeile erau considerate inferioare bărbaților, Marie Curie descoperă Poloniu si Radiu, câștigând premiul Nobel pentru două categorii diferite: fizică și chimie. Este prima persoană care a fost dublu laureată a premiului Nobel. Nu prima femeie, ci prima persoană, indiferent de sex.

Un alt exemplu mai actual este Malala. Malala Yousafzai, a luptat pentru educația femelior, fiind laureată a premiului Nobel pentru Pace in 2014, la vârsta de 17 ani. A primit premiul “pentru lupta împotriva asupririi copiilor și tinerilor și pentru dreptul tuturor copiilor la educație”. Este cea mai tânară persoană care a avut parte de aceasta onoare. 

Acestea sunt doar doua exemple. Sunt multe femei care au luptat cu adeversitați și situații complicate, au reușit, iar acum sunt un model de urmat pentru noi toți. Ar trebui să ne inspire si să ne facă să ne dorim mai mult de la viață.

Într-adevăr, viața unor persoane este mai grea, dar nu este un motiv să ne dăm bătuți și să ne călcăm moralitatea în picioare, pentru niște bani. Tot ce există este trecător, dar unele alegeri le putem regreta.

Moralitatea este pentru suflete identică cu sănătatea pentru trup! (Mihai Eminescu)

❤️ Share on social media

You may also like...

3 Responses

 1. Cristishor201 spune:

  Adevarul este ca nu e o meserie.
  E o modalitate de a recruta femei in prostitutie, sub pretextul jobului.
  Nu cred ca vreo femeie vrea sa fie obiectivizata chiar si pt bani.

  Apreciez ca iti pui intrebari. Multe fete se lasa prada placerilor/ispitelor, si nu-si mai pun intrebari.

  Eu m-am documentat daca un barbat poate lucra pe videochat, si spre surpriza mea poate doar primii 100 euro/pe fata recrutata, iar fata „primea” undeva la 1000 euro.
  Iar apoi am vazut adevarul despre prostitutie aici https://www.youtube.com/watch?v=c9EoQiIJKfY, si nu mi-a mai trebuit altceva.

 2. Cris spune:

  Un articol pertinent, foarte bine punctat si scris!! Nu intotdeauna merita urmata calea cea usoara, care ne calca in picioare principiile! Fericirea se construieste si trebuie sa lupti pentru ea, uneori e nevoie de sacrificii, dar constiinta ramane curata, te poti privi in oglinda fara sa iti fie rusine de ceea ce faci. Asteptam si alte subiecte care ard sa fie abordate! Mult succes!!

 3. You are so interesting! I don’t believe I have read through something like that before. So good to find another person with some original thoughts on this topic. Seriously.. thanks for starting this up. This website is something that is required on the web, someone with some originality!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *