Cum să te îmbunătățești cu 1% în fiecare zi

❤️ Share on social media

Ce înseamnă să fii cu 1% mai bun?

Să devii cu 1% mai bun zilnic înseamnă să te concentrezi azi pe o acțiune micuță și ușor de îndeplinit pentru a ajunge cu un pas mai aproape de țelul tău mâine. Înseamnă să fii consecvent cu aceste acțiuni mereu, chiar și când nu ai chef de ele, pentru că succesul se va forma din suma lor.

În loc să te concentrezi pe un țel uriaș care pare greu de atins, te concentrezi pe obiceiurile de zi cu zi. Pui deoparte ceva bani pentru fondul de zile negre, plătești lunar puțin mai mult la credite și mergi la o plimbare scurtă. Tot ceea ce faci într-o zi va părea puțin. Dar se vor aduna toate aceste mici eforturi și te vor duce pe termen lung către un succes mare.

Acest proces nu este ușor, dar merită. Te ajută să îți dezvolți propria disciplină și să faci fiecare zi să conteze.

Magia de a deveni cu 1% mai bun în fiecare zi

Urmând regulile dobânzii compuse, dacă te concentrezi să devii cu 1% mai bun în fiecare zi, la sfârșitul unui an, ai fi de aproximativ 37,78 ori mai bun decât erai înainte (1.01365=37.78).

O să fii de 37 de ori mai bun în a-ți gestiona finanțele, în a lucra la o sursa de venit secundar, să ceri acea mărire de salariu sau orice alt obiectiv pe care încerci să-l atingi.

Motivație

De obicei când vrem să implementăm un obicei nou, avem impresia că dacă începem în forță (ne ducem în fiecare zi la sala de fitness, de exemplu, în prima săptămână, în loc de 2-3 ori pe săptămână) la început, așa o să fie mereu. Dar obosim și nu reușim să ne ținem de acel obicei. Motivația se duce și apoi ne vine foarte greu să ne ținem de obiectivul propus.

De aceea, metoda de a face câte puțin zilnic și a crește ușor – ușor dificultatea sau timpul petrecut, este mai sigură și cu o garanție mai mare de a ne aduce succesul. Ne obișnuim treptat să lucrăm la noul obiectiv, scop, proiect dorit și ne vine ușor și natural să o facem, lucrând câte puțin zilnic.

Idei de îmbunătățire

Cum poți aplica practic acest principiu? Mai jos sunt câteva exemple cum poți adopta această idee în cadrul obiceiurilor tale curente sau viitoare:

  • Vrei să te apuci de făcut mișcare?

Începe prin a face o singură flotare de îndată ce te dai jos din pat dimineața. Dimineața următoare, mai adaugă încă una în plus. A treia zi, flotările vor fi cu înca una în plus, a patra zi, vor fi 4 și tot așa. În 2 luni, vei face câte 60 de flotări dimineața.

  • Vrei să te lași de fumat?

Dacă fumezi mult și vrei să te lași treptat de acest viciu, începe prin a fuma cu o țigară mai puțin. După o zi, sau două, sau poate chiar o săptămână – dacă nu fumezi multe țigări pe zi – mai reduci cu încă una. Și tot așa, până când vei ajunge la zero.

  • Vrei să îți creezi o rutină de dimineață sau seară?

Începe cu cea de seară și plănuește-ți ce ai putea să faci timp de 10 minute, înainte să te bagi în pat. Ar putea fi la fel de simplu precum să te speli pe dinți timp de 2 minute și să citești următoarele 8. În fiecare zi mai adaugă minute în plus acestei rutine, până când ajungi la cea optimă, iar apoi lucrează la cea de dimineață.

  • Vrei să începi să scrii?

În loc de a crea un obicei de a scrie câteva pagini sau cel puțin una, crează obiceiul de a scrie timp de 5 minute. Nu contează dacă rezultatul va fi de o pagină sau de 2 propoziții. După o zi, mai adaugă încă 1 minut.

  • Vrei să începi să meditezi?

Începe prin a medita timp de 1 minut pe zi. Cu trecerea zileleor, mai adaugi încă 1 minut per zi până ajungi la perioada dorită/potrivită pentru tine.

  • Vrei să slăbești?

Începe prin a tăia o băutură carbogazoasă zilnic. Sau prin a tăia in două gustarea de dimineață și a mânca doar o jumătate din ea.

  • Vrei să te trezești dimineața la 5 A.M.?

Pune alarma să sune cu 5 minute mai devreme în prima zi. A doua zi cu 10 minute, a treia cu 15 minute și tot așa. Numai după o săptămână practicând această tehnică, te vei trezi cu 35 de minute mai devreme.

  • Vrei să petreci mai puțin timp pe social media?

Instalează o aplicație care monitorizează cât timp stai pe aplicațiile de pe telefon, iar după o săptămână faci o medie a timpului petrecut zilnic. Începi săptămâna următoare prin a sta cu 10 minute mai puțin în prima zi. Crești timpul petrecut zilnic, până ajungi la rezultatul dorit.

James Clear și 1%

Un blog care îmi place foarte mult este cel al lui James Clear – autorul bestseller-ului ‘Atomic Habits’.

Mi-a plăcut părerea lui asupra acestui concept, așa că las aici articolul în cazul în care vreți să aflați mai multe despre acest concept și implementarea lui:

Concluzie

Mi s-a părut foarte interesant acest concept. Ușor de implementat și cu satisfacția imediată a îndeplinirii sarcinilor care te duc din ce în ce mai aproape de țelul tău. Documentându-mă pentru acest articol, am facut-o mai mult pentru mine și mi-am reevaluat obiceiurile și ce aș vrea să schimb și să aduc nou în viața mea.

 Sper să găsiți și voi conceputul a fi util și mulțumesc că ați citit până la capăt!

Surse și inspirație:

❤️ Share on social media

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *