Atitudinea este totul – Jeff Keller – Rezumat

❤️ Share on social media

Introducere

Atitudinea este totul. Care ar fi atitudinea potrivită? Cea optimistă, cea în care nu renunți, cea în care te vezi un învingător.

Cartea este împărțită în 3 secțiuni – prima parte este despre mentalitate, a doua despre cum vorbești și a treia, despre cum acționezi.

În acest articol o să fac un scurt rezumat al cărți, în care voi puncta ideile cheie din fiecare secțiune.

1. Rădăcinile succesului se află în minte

Cea mai mare descoperire a generației mele este aceea că ființele umane își pot schimba viața modificându-și atitudinile mentale.

William James

Succesul este o stare mentală. Dacă îți dorești să ai succes, trebuie să începi să te gândești la tine însuți ca la o persoană de succes.

Dr. Joyce Brothers

Tu esti cel care îți controlezi atitudinea, așa că fă astfel încât să vezi lucurile într-o lumină pozitivă, să fii optimist, să te gândești că poți, să te gândești la soluții și nu la probleme, să vezi posibilitățile, nu limitările.

Atunci când te gândești în acest fel, viața ta o ia pe drumul pe care ți-l dorești. Devenim ceea ce credem că vom deveni. Pentru că atunci când ne credem în stare de a avea succes (în orice domeniu ne dorim), căutăm soluții pentru a reuși.

Soluția dată de Jeff Keller pentru a-ți schimba atitudinea este de a ne expune cât mai mult la un mediu hrănitor și optimist. Pentru a-ți trasforma gândurile în unele pozitive și a avea o atitudine bună, el recomandă să citim / ascultăm în fiecare zi lectură motivațională și să ne înconjurăm de oameni veseli și pozitivi.

Altă idee este să vizualizezi momentul succesului. Cu cât este mai clară imaginea ta cu tine când o să ai succes, cu atât mai mult poți să faci un plan mai detaliat, știind precis ceea ce îți dorești.

Celine Dion a fost intrebată într-un interviu recent dacă și-a imaginat vreodată că o să vândă milioane de discuri și  va face turnee cântând în fața a zeci de mii de persoane în fiecare săptămână. Ea a raspuns că nu a fost luată prin surprindere de acestea, vizualizându-le și pregătindu-se de la 5 ani.

Foarte important este să ne luăm un angajament față de ceea ce ne dorim. Fie că sunt 5 pași, sau 55, sau 155 sau oricât de mulți, nu ne vom opri până nu avem succes.

atitudinea este totul - jeff keller - img -

2. Fii atent la ce spui

Atunci când folosești expresii precum “Nu pot …”, “Nu sunt bun la….”, “Nu mă pricep” îți programezi mintea pentru eșec. Trebuie să privești situațiile cu o atitudine optimistă și să îți dai o șansă. Trebuie nu doar să gândești pozitiv, ci să te și exprimi pozitiv. Pentru că cu cât folosești astfel de gânduri sau expresii mai des, cu atât începi să crezi că nu ești în stare.

Renunță să te plângi și răspunde mereu într-un mod pozitiv când ești întrebat ce mai faci. Răspunsul perfect este “Grozav!”.

Cuvintele pe care le alegi în mod consecvent îți vor modela destinul.

Anthony Robbins

3. Divinitatea îi ajută pe cei care acționează

Nu doar gândurile și cuvintele schimbă atitudinea ci și persoanele cu care îți petreci timpul. Atunci când ești înconjurat de oameni optimiști, devii și tu unul. Așadar, Jeff Keller recomandă să evităm persoanele negativiste care se plâng tot timpul și să petrecem cât mai mult timp cu oamenii care se concentrează pe posibilități.

Alta idee din acest capitol este să ne înfruntăm temerile, acest lucru ajutându-ne sa progresăm. Nu este simplu, dar merită cu siguranță.

Reziliența este altă idee : orice s-ar întâmpla, atâta timp cât nu renunți, îți vei atinge țelurile mai devreme sau mai târziu.

Acționeaza ca și cum ți-ar fi imposibil să dai greș.

Dorothea Brande

Concluzie

Atitudinea potrivită te va conduce către succes. Cu toții avem în noi puterea de a reuși în a ne îndeplini visele.

“Atitudinea este totul” este o carte scurtă pe care o citești repede, dar care te lasă cu zâmbetul pe buze după ce o termini.

Putem găsi aceeasi idee despre mentalitatea de succes în “Mindset/Mentalitatea învingătorului”, despre care puteți citi mai multe aici.

Surse și inspirație:

❤️ Share on social media

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *